136 са кандидатите в шестото издание на `Промяната` - най-голямата социално

...
136 са кандидатите в шестото издание на `Промяната` - най-голямата социално
Коментари Харесай

136 кандидати с идеи как да подобрят живота на децата в шестото издание на `Промяната`

136 са претендентите в шестото издание на `Промяната` - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, в партньорство с Фондация Reach for Change България.

От 1 юни до 18 юли хора и организации с решение на обществен проблем на децата и младежите (0 до 24 години) в България имаха опцията да аплайват в `Промяната` като попълнят онлайн апликационната форма. Петима обществени бизнесмени ще се борят да доближат до финала на състезанието и да получат финансиране, професионални образования, менторска поддръжка, медийно отразяване и достъп до интернационална мрежа, с цел да развият своите решения оптимално дейно.

136 кандидатури дойдоха от 29 обитаеми места от цялата страна – близо 60% от тях са от София, а останалите 40% от дребни и огромни обитаеми места като Пловдив, Варна, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Монтана, Сапарева Баня, Благоевград, Свищов и други, в това число няколко села.

Традиционно преобладаващият брой участници в състезанието са дами – тази година процентът е даже по-голям от нормалното – 73% от подадените поръчки са от дами. 85% от претендентите са с висше обучение, а възрастта им варира сред 18 и 68 години, като над 75% са сред 25 и 40 години.

„ Ние имаме вяра, че `Промяната` ще пристигна от долу нагоре - от смели бизнесмени, живеещи покрай проблемите, които вземат решение. Чрез състезанието за шеста поредна година даваме публичност и поддръжка точно на тези хора и организации. Проблемите, които те адресират, са разнообразни, само че тази година наподобява, че тематики като нововъведения в образованието, професионално насочване за младежи и поддръжка за деца с увреждания или специфични потребности се повтарят в най-вече кандидатури “, споделя първичните си усещания за участниците Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на Фондация Reach for Change България.

Подадените планове ще преминат през разнообразни стадии на оценка. На 26 юли те ще бъдат оценени от чиновници от разнообразни отдели на Нова Броудкастинг Груп, като всички претенденти ще получат информация дали са минали първия стадий на състезанието при започване на август. Следва инспекция от специалисти от водещи неправителствени организации, бизнеси и обществени институции, както и от представители на световната мрежа на Reach for Change.

През септември десетте най-хубави претенденти ще бъдат поканени да вземат присъединяване в Акселератора на `Промяната` - двумесечна безвъзмездна обучителна стратегия, която ще им помогне да развият своя бизнес проект и да подобрят изцяло своя план. През ноември посредством изявление с специалисти от България и от централата на Reach for Change в Швеция, ще бъдат определени петимата финалисти в шестото издание на състезанието. В началото на 2020 година публиката ще има опция посредством гласоподаване да дефинира тримата любимци измежду тях.

От 2014 година досега `Промяната` оказа помощ на над 96 000 деца и младежи в цялата страна. Всяка година Нова Броудкастинг Груп влага над 190 000 лева в самодейността. В допълнение, компанията обезпечава медийна поддръжка за всички финалисти, а нейни чиновници стават техни ментори, с цел да споделят бизнес опит и да им дадат стратегически препоръки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР